За дома

Професионален домоуправител – заслужава ли си?

Професионален домоуправител – заслужава ли си?

В днешно време повечето хора изпитват затруднения при избора на домоуправител за входа, в който живеят. Необходимо е този човек напълно да разбира и да тълкува правилно Закона за етажната собственост, да следи за промените в него и да гарантира, че всички го спазват стриктно. Много хора, живеещи в градовете, нямат необходимия опит, потенциал и желание за това, или пък умишлено искат да си спестят евентуални проблеми съседите. Все по-честа (и препоръчителна) става практиката да се наема външно лице, което да изпълнява ролята на професионален домоуправител, вид посредник, справящ се със спорове, конфликти и недоразумения. Най-често се наема агенция, която има грижата да назначи възможно най-подходящия си служител, който да се заеме със задачите по домоуправата.

Тук идва отговорът на въпроса: дали наистина си струва да се наеме професионален домоуправител? Такъв тип услуги могат да ви прозвучат странно, поне в България, но повярвайте – необходими са.

Омръзна ли ви вечно да отлагате? Чувствате ли как проблемите ви заливат един след друг, а вие просто не може да намерите повече свободно време, за да ги решите? Наред с личните проблеми, вероятно имате и такива във входа: шумни съседи, течове, мръсни общи части, неработещи асансьори и какво ли още не. Ако сте узрели за идеята, че няма да стане по-добре от само себе си, то е време да направите крачка към позитивната промяна.

Фирми за професионални домоуправители, каквато в БГ Вход – един от лидерите на пазара – ще ви помогнат да сложите всичко на мястото си. Управлението на входа не е лесна работа, всички сме се убедили в това по не особено приятен начин. Но когато най-накрая се решите да делегирате трудните задачи на външен домоуправител, няколко товара със сигурност ще паднат от плещите ви. Има шанс вие и вашите съседи никога повече да не се гледате накриво заради стари вражди, входът ви да е винаги чист и приветлив, а общите сметки – платени. Дори да се появят течове или аварии, това не бива да ви тревожи, защото ще има кой да мисли и реагира вместо вас. Още ли се чудите дали си заслужава да наемете професионален домоуправител?

Наистина си заслужава, защото ще можете да живеете тихо и спокойно, както ви се полага. А положителните страни на агенцията за професионално управление на имоти определено надделяват над отрицателните. Всичко зависи от фирмата и, разбира се, от проблемите на имота.

Така че, ако искате да направите нещо добро за себе си и за своите съседи, наемането на професионален домоуправител чрез БГ Вход би могло да бъде едно много практично и разумно нещо. Много хора вече са се убедили във всички положителни съпътстващи неща. Ако искате и вие да се убедите лично във всички тези позитивни промени, знаете какво да направите.

Казано по друг начин: всичко, което трябва да направите, е да изберете своя нов професионален домоуправител, някой, който е способен да реши проблемите във входа коректно, бързо, качествено и безопасно, съгласно всички законови рамки, строителни правила и други видове разпоредби. Това спестява на съответните обитатели на сградата ценно време и излишни главоболия. Край на безкрайното висене на опашки, нервите, притесненията и неоправдано високите и неочаквани разходи.

БГ Вход има решение на всеки жилищен проблем, посетете уебсайта им, за да се убедите сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest